Boys over Flowers (Αφιέρωμα)


Το Boys Over Flowers  είναι μια δημοφιλής κορεατική τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο ιαπωνικό manga Hana Yori Dango της Yoko Kamio. Η σειρά αυτή προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρη την Ασία. Έχει διασκευασθεί και  παραχθεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, της Κίνας και της Ινδίας. 

Στο κορεάτικο Boys Over Flowers, η πλοκή επικεντρώνεται στη θετή κόρη μιας φτωχής οικογένειας, την Γι Τζα Μι, η οποία κερδίζει μια υποτροφία για το πιο διάσημο ιδιωτικό σχολείο της χώρας, το Shinhwa High School. Εκεί, συναντά τέσσερα από τα πιο δημοφιλή αγόρια του σχολείου, τον Γκου Τζουν Πιο, τον Γκι Γου Μπιν, τον Γι Χου και τον Σονγκ Γου, που έχουν το όνομα "F4" και ελέγχουν τη ζωή των μαθητών του σχολείου με την εξουσία τους.

Η Γι Τζα Μι αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στο σχολείο, ειδικά από τα μέλη του F4, αλλά σταδιακά κερδίζει την αγάπη και το σεβασμό τους με το θάρρος και τη δύναμή της. Ταυτόχρονα, η Γι Τζα Μι ερωτεύεται σταδιακά τον Γκο Τζουν Πιο, ενώ τα υπόλοιπα 3 αγόρια ερωτεύονται κι αυτά επίσης στη διάρκεια της σειράς.

Το Boys Over Flowers παρουσιάζει επίσης διάφορες κοινωνικές θεματικές όπως η πλούτος, η εκμετάλλευση, η φιλία και η αγάπη. Η σειρά έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο και έχει αναγνωρισθεί ως ένα από τα κλασικά δράματα της κορεάτικης τηλεόρασης. 
Το Boys Over Flowers έχει γίνει γνωστό για τα ζωηρά του χρώματα και την πολυτέλεια που απεικονίζει, καθώς και για την ερωτική ιστορία των κεντρικών χαρακτήρων. Η σειρά έχει επίσης μια πολύ δυνατή συνολική μουσική βιβλιοθήκη, με μουσική από καλλιτέχνες όπως ο Kim Hyun-joong και οι SS501.

Η σειρά έχει προβληθεί αρκετές φορές στην Ελλάδα, αποκτώντας μεγάλη δημοτικότητα, ειδικά στις νεότερες ηλικίες. Το Boys Over Flowers θεωρείται σήμερα ένα από τα κλασικά κορεάτικα δράματα και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της κορεάτικης τηλεόρασης.


Οι πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι εξής:
  • Λι Μιν Χο (Lee Min-ho) ως Γκου Τζουν Πιο (Goo Jun-pyo), ο πλούσιος κληρονόμος μιας πολυεθνικής εταιρείας και ηγέτης των F4
  • Κου Χι Σουν (Koo Hye-sun) ως Γι Τζα Μι (Geum Jan-di), η φτωχή κορίτσι που παίρνει υποτροφία στο πλούσιο σχολείο και γίνεται φίλη με τα F4
  • Κιμ Χονγκ Τζουν (Kim Hyun-joong) ως Γκι Γου Μπιν (Yoon Ji-hoo), ο ευγενής και ευαίσθητος μέλος των F4
  • Τζουν Γι Τζι (Kim Joon) ως Σον Γου (Song Woo-bin), ο εκκεντρικός μέλος των F4
  • Λι Τζι Χου (Lee Ji-hoo) ως Σου Γου Τσου (So Yi-jung), ο επίδοξος κεραμίστας και μέλος των F4

Αυτοί οι πέντε ηθοποιοί αποτελούν τους κεντρικούς χαρακτήρες του Boys Over Flowers. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι ηθοποιοί που παίζουν δευτερεύοντες ρόλους και συνεισφέρουν στην εξέλιξη της ιστορίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις